zondag 24 mei 2009

La Paz (3800m), het worstelen en een uitstap naar Tiwanaku

La Paz is beslist geen mooie, maar wel een ongelooflijk indrukwekkende stad. Omringd door witte bergtoppen in een vallei die tot bovenaan de rand volgebouwd is, een spectaculair zicht. Het is nogal een gemakkelijke stad om te blijven plakken en dat doen we dan ook graag.

De Tiwanaku, de voorlopers van de Inca´s, hebben op 60 km van La Paz een mooie archeologische site nagelaten. De site bestond uit drie niveaus, die allen op een bepaalde manier gesitueerd staan in teken van de astrologie. Highlights zijn de zonnepoort en da akoestische ruimte gevuld met stenen hoofden, een hoogstaande cultuur van voor Jezus zijn tijd, vernield door de Spaanse veroveraars honderden jaren later!


Een klein dieptepunt ervaren we wanneer we ons laten vangen door naar het populaire "Cholitas Wrestling" te gaan kijken. Misschien was het 10 jaar geleden nog een spectakel om typisch Boliviaanse vrouwen in dito kledij te zien catchen, dezer dagen is dit echter zo´n toeristische attractie geworden dat we ons gedurende vier (!) uur zitten te ergeren aan onze Engelse hooligan-buren die zich na zo lang reizen nog eens goed kunnen laten gaan. Zucht.



We doen het nog een dagje rustig aan vooraleer we ons wagen aan de beklimming van de Huayna Potosi..
.

Geen opmerkingen: